Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nějak je jich v Evropě víc, než je zdrávo, co myslíte?

Po delší době jsem si virtuálně zalistoval zahraničním tiskem. Tady jsou částečně komentované a zkrácené články o muslimech, které mě zaujaly.

Islamista hrozí kancléřce Merkelové peklem

Zdroje http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,734587,00.html,http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Prediger-Pierre-Vogel-prophezeit-Kanzlerin-Merkel-Hoellenqualen/story/29895679

Spolkové ministerstvo vnitra nechalo udělat domovní prohlídky prostorů spolků islamistů i jejich bytů ve třech spolkových zemích Brémy, Dolní Sasko a Severní Porýní-Vestfálsko. Úřady pátraly po důkazech, aby mohly zakázat dvě islamistické skupiny. Radikální kazatel Pierre Vogel, známý jako Abú Hamza, označil domovní prohlídku v prostorech svého spolku „Pozvání do ráje“ (Einladung zum Paradies – EZP) a „Islámské kulturní centrum Brémy“ -  Islamisches Kulturzentrum Bremen" (IKZB) jako hanbu demokracie. Jeho sdružení chce přesvědčovat lidi, aby přestoupili na islám. „Tato činnost je v souladu s ústavou“, říká Vogel ve svém videu a posílá poselství kancléřce Merkelové: „Když umřete a nepřijmete islám, přijdete do pekla, kde budete na věčné časy trpět muka, která jsou mnohem horší než ta, která si vůbec umíte přestavit“.

Konvertita k islámu ze Severního Porýní a bývalý boxer ještě řekl: „Udělali u nás razii, protože mají strach, že získáme v Německu většinu a potom demokratickou cestou odstraníme ústavu a platit bude šaría.

S činností a názory Abú Hamzy se můžete blíže seznámit na http://www.diewahrereligion.de/html/pierre_vogel.html. Na mě obzvláště děsivě zapůsobila reportáž „ZDF“, která je umístěna pod „Konversion am Telefon“.

  Srážky Rusů s kavkazskými muslimy v Moskvě

 Zdroje http://www.politonline.ru/article/6705.html, http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/stovky-zatcenych-v-moskve-hrozba-srazek-kavkazanu-s-nacionalisty/570489

 Moskva zažila mohutné srážky poté, co přistěhovalec z Kavkazu zastřelil v hromadné rvačce moskevského fotbalového fanouška. Policie z obav před dalšími srážkami zatkla v Moskvě několik set lidí zejména z Kavkazu, kteří byli údajně ozbrojeni i střelnými zbraněmi. Na to reagoval velký muftí  Ravil Gajnutdin, který ve svém projevu v rádiu Svoboda obvinil ruské úřady, že chtějí v Rusku zahubit islám. Podle jeho slov „více než dva miliony muslimů žijících v hlavním městě trpí silným útiskem kvůli nedostatku mešit a jsou kráceni v lidských právech“. Podle ruských pramenů žijí v desetimilionové Moskvě dva miliony muslimů, kteří mají k dispozici pět mešit.

 Nejen na západě Evropy mají problémy s muslimy.

Jak se anglický Luton proslavený svými klobouky stal městem extremismu

Zdroj http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/3277417/How-Luton-a-town-famous-for-hatsn-became-a-breeding-ground-for-extremism.html

 Policejní páska napříč ulicí úhledných dvojdomků hovoří zřetelně o rozděleném městě. Je to Argyll Avenue, kde žil Taimour Abdulwahab al-Abdaly. Byl to člověk ze skromné rodiny, který se změnil ve fanatického sebevražedného atentátníka usilujícího o životy nevinných švédských občanů.

Jak se stalo, že se kdysi klidné venkovské město v hrabství Bedfordshire stalo semeništěm rasového napětí? První boom Lutonu nastal v 17. století, kdy se tam začaly vyrábět klobouky. V roce 1905 zde byla vybudována automobilka Vauxhall Motors. Po 2. světové válce byly zlikvidovány chudinské čtvrtě, aby byly uvolněny pozemky pro bydlení 30 000 dělníků. Množství černochů z Karibiku (Afro-Caribbean) přišlo v 50. letech, následováno asijskými přistěhovalci hlavně z Pákistánu. A naposledy přišli imigranti z východní Evropy, kteří ještě rozšířili městský etnický mix.

Podle posledních statistických údajů je 70% obyvatel Lutonu bílých, 20% je asiatů a 8% černochů. Dvě třetiny populace jsou křesťané a 15% muslimové.

Když se sebevražednému teroristovi al-Abdalymu nepodařil atentát ve Stockholmu, antimuslimská skupina Anglická obranná liga (English Defence League -EDL) oznámila, že do Lutonu přijede 5. února 2011 kontroverzní americký pastor Terry Jones, který hrozil veřejným pálením koránu.

Al-Abdaly, který zemřel ve 29 letech a byl absolventem University of Bedfordshire v Lutonu, není však prvním teroristou pocházejícím z Lutonu. Taxikář Salahuddin Amin (35 let), zatčený 2007 po nezdařeném bombovém atentátu, pochází z Lutonu. Se členy teroristické skupiny se scházel v místní mešitě. Jeden z hanebných extrémistů, který minulý měsíc zapálil květy vlčích máků (symbol vzpomínky na padlé vojáky) během dvouminutového ticha věnovanému obětem 1. světové války (Ramembrance Day), také pochází z Lutonu.

Místní muslimský radikál Sayful Islam obvinil Anglickou obrannou ligu a Britskou nenávist k islámu z inspirování Abdalyho atentátu. Podle něj je Luton bitevním polem.

Autor: Jiří Heincl | pondělí 20.12.2010 1:01 | karma článku: 15,72 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Jiří Heincl

COVID - trocha statistiky

Tak jako naprostá většina občanů pozorně sleduji vývoj nové nemoci covid 19. Denně jsme bombardováni čísly nových nakažených a zemřelých s covidem u nás i ve světě v řádu tisíců a milionů.

4.11.2020 v 14:45 | Karma: 20,49 | Přečteno: 655x | Diskuse| Společnost

Jiří Heincl

Irkutsk, den druhý

V pondělí ráno jsme se vydali na průzkum centra města vzdáleného osm kilometrů od našeho přechodného bydliště v Primorském mikrorajonu.

8.10.2019 v 11:15 | Karma: 16,47 | Přečteno: 489x | Diskuse| Cestování

Jiří Heincl

Irkutsk, den první

Po roce jsem se s kamarádem Pavlem opět vydali na dalekou cestu po širé Rusi. Tentokrát je cílem Irkutsk (???????) a jezero Bajkal (??????).

7.10.2019 v 22:53 | Karma: 15,22 | Přečteno: 429x | Diskuse| Cestování

Jiří Heincl

Vánoční etnické nepokoje ve Španělsku

V jihošpanělském turistickém středisku došlo na Boží hod k vraždě imigranta z Afriky a k následným nepokojům.

26.12.2015 v 10:41 | Karma: 32,42 | Přečteno: 1395x | Diskuse| Ostatní

Jiří Heincl

Jak bych se integroval do muslimského světa

Nedávno mě při čtení a poslouchání "geniálních" názorů sociálních a integračních inženýrů o začleňování muslimů do naší společnosti napadlo, jak bych se já asi začlenil dejme tomu v Saúdské Arábii.

15.11.2015 v 22:36 | Karma: 37,03 | Přečteno: 1286x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno 

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:50

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1324x
Zkušený člověk, který ví, že život je kompromis. Ale všechno má své hranice. I ten kompromis.

Seznam rubrik