Jiří Heincl

Židé za nacismu a Rusové z Donbasu v současnosti

13. 08. 2014 20:30:00
Poměrně intenzivně se zajímám o historii a dlouhou dobu jsem si kladl otázku, jak bylo možné, že nacisté roky pronásledovali před druhou světovou válkou německé Židy bez toho, že by evropští politici proti tomu důrazně protestovali.

I když v té době neexistoval internet ani televize, o pronásledování Židů v Německu musela spousta lidí vědět. Minimálně o tom věděli diplomaté a novináři tam pracující. Jejich reakce však nebyla žádná, nebo jen minimální. Jak bylo to svinstvo možné, jsem pochopil až teď v souvislosti s boji v Donbasu. Za účelem zničení bolševického SSSR tehdy a současného Ruska nyní bylo možno zabíjet beztrestně německé Židy a je možno zabíjet beztrestně východoukrajinské Rusy. Nad faktem, že přitom přicházely o život miliony nevinných civilních občanů tehdy a přicházejí stovky nebo tisíce dnes, zavírali a zavírají všichni oči. Nechci zde rozebírat, kde je prvotní vina za vznik ozbrojeného konfliktu na východní Ukrajině. Jen je mi líto nevinných obětí na východě Ukrajiny, které ani novinářům ani politikům takřka nestojí za zmínku. Celosvětové rozhořčení nad téměř třemi sty obětí sestřeleného malajsijského letadla je na místě. Donbaských civilních obětí je však už nyní násobně víc. Novináři to ovšem odbydou stručnou poznámkou typu „V důsledku bojů mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty přišlo dnes o život deset civilních obětí.“ Odporný postoj novinářů a politiků k zabíjeným a mrzačeným donbaským civilistům vyvrcholil v posledních dnech, kdy se k ukrajinské hranici blíží konvoj s ruskou humanitární pomocí pro těžce zkoušené obyvatele Luhanska. Výrazy jako „nebetyčný cynismus, ruské pokrytectví“ a podobně mě naprosto šokují. Vždyť ta pomoc pomůže zachránit životy nevinných civilistů včetně malých bezbranných dětí a starých lidí. Ptám se tedy „Kde je humanitární pomoc EU a USA pro východoukrajinské civilisty?“, aby nemusely být jejich životy zachraňovány cynickými a pokryteckými Rusy. A zároveň si sám odpovím. Britská a americká letadla ji shazují muslimské sektě Jezidů v Iráku, které vraždí jejich muslimští souvěrci, a o které 99% západních politiků dosud nikdy neslyšelo a na donbaské civilisty kašlou.

Na východní Ukrajině je sémě nenávisti zaseto a důkladně zaléváno. Stejně bezcenný národ jako Židé před 2. světovou válkou je nalezen a je nutné jej obětovat pro celosvětové dobro. Tak teď už jen další světová válka?

Autor: Jiří Heincl | karma: 36.47 | přečteno: 1866 ×
Poslední články autora