Jiří Heincl

Vánoční etnické nepokoje ve Španělsku

26. 12. 2015 10:41:37
V jihošpanělském turistickém středisku došlo na Boží hod k vraždě imigranta z Afriky a k následným nepokojům.

Jak informuje španělský list El País byl v pátek 25. 12. 2015 v jihošpanělském přímořském městě Roquetas de Mar zavražděn imigrant z Guineje-Bissau.

K hádkám a požárům kontejnerů došlo v pátek odpoledne v Roquetas de Mar (Almería) po smrti muže ve věku 41 let původem z Guineje-Bissau, který byl bodnut nožem během hádky na silnici. Doposud nebyl nikdo zatčen a po pachatelích se pátrá.

Policejní vyšetřovatelé uvádějí, že vrahem je pravděpodobně jeden z místních Cikánů. Do okolí Cortijos de Marin, které je obýváno hlavně Cikány, byly nasazeni policisté a civilní garda, aby se zabránilo střetům mezi africkými imigranty a obyvateli této oblasti.

Hasiči poté, co obdrželi několik oznámení o požárech kontejnerů a městského mobiliáře v ulicích jako Portugos, Odessa nebo Serrania de Ronda, se snaží hasit zapálené kontejnery. Do akce byly nasazeny veškeré dostupné hasičské jednotky.

Požáry začali zakládat afričtí imigranti poté, co bylo nalezeno bezvládné tělo Guinejce, který byl bodnut do břicha v průběhu hádky na silnici.

http://politica.elpais.com/politica/2015/12/25/actualidad/1451078342_752902.html

Obzváštní radost z této události musí mít místní hoteliéři a další lidé závislí na turistech.

Autor: Jiří Heincl | karma: 32.36 | přečteno: 1395 ×
Poslední články autora