Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slusna a kulhankova

12. 3. 2012 2:29
Jako pěkný,

ale muselo by to být u nás nadekretováno asi jen násilím zvenčí. Asi jako denacifikace Německa po válce. Naši kapři si rybník nevypustí. Ostatně, každý stát prý funguje dle principů, na nichž vznikl. A na jakých principech  vznikla celá slavná ČSR už od samého r. 1918? Na podvodu a zlodějně - to se nám jen pořád nalhává, jaký  byla 1. republika ráj. Nu, jak pro koho. Když si člověk čte Peroutkovo Budování státu (a to, prosím, bylo dílko, oslavující vznik a budování ČSR), nestačí se divit. Od samého počátku to byla jen rvačka o moc a o uchvácení cizího majetku, o demokracii nemohla být řeč. Ani císař pán neměl tak drzé, svobodu omezující zákony - viz třeba nejkřiklavější zákon o urážce osoby prezidenta. Než se mohlo něco stabilizovat, přišli Němci a po válce nové loupeže, pak komunisté, rok 68 a po r. 89 tahleta zlodějna. Jestli je zde něco kontinuální, tak jen ty loupeže a zlodějny. S tím, že komunisté aspoň něco vybudovali, zatímco jejich potomci už jenom kradou.

0 0
možnosti

Jiří Heincl

12. 3. 2012 2:30
Re: Jako pěkný,

Myslíte, že není možné se o to pokusit vlastními silami?

0 0
možnosti

Jiří Heincl

12. 3. 2012 1:04
Zklamání

Opravdu mě zklamalo, že mě nepodpořil ani jeden čtenář. Existují státy, kde řada zásad, které jsem popsal, funguje. Proč by to nemohlo fungovat u nás? Říci, že něco nejde, umí každý. Přesto a právě proto si myslím, že jiná cesta, než abychom my občané vzali správu věcí veřejných do vlastních rukou, neexistuje. Tím, co jsem napsal, se řídím celý život a budu v tom pokračovat na úrovni, kam dosahují mé schopnosti, protože se mi to vždy vyplatilo. Kritikovi uumaa, který považuje mé návrhy za hnědé neboli nacitiscké, vzkazuji, že mě nic nacistického ani nenapadlo a táži se, proč si to myslí.

0 0
možnosti

uumaa

12. 3. 2012 2:02
Re: Zklamání

Tak se podívejte na blog zakládajícího člena svobodných Františka Matějky! A nesnažte se mi namluvit, že se, se svobodnými rozešel. Jeho dopis panu Machovi je znám, sám ho zveřejnil. Rozhodl se pro jistou radikalizaci, což také na svém blogu činí. Jeho názory mají výrazně antidemokratický charakter. A není zde mezi SSO blogery sám

0 0
možnosti

Karel Kubrt a tchýně

11. 3. 2012 23:13
Chcete léčit

demokracii demokracií?Rv

0 0
možnosti

uumaa

11. 3. 2012 17:33
Tak pseudodemokracie?

Tak pseudodemokracie, říkáte? Hmm. No nechtěl bych se dočkat té vaší stranou nastolené demokracie.

Navrch zelené, uvnitř hnědé.Rv

1 0
možnosti

Chosé34

11. 3. 2012 17:20
Kdyby

Tohle kdyby tu fungovalo tak bych tu byl rád a i asi hrdý na čr ale nevěřím že si ta mafie tam nechá tu moc vzít a i ty prachy.

Naopak i kdyby ufo vystřílelo vládu se zlodějem včele pořád je tu mnoho ovcí co neví co chce a je zvyklá bejt pořád masírovaná vším - to je to co hýbe volbama a tyto hlasy ovlivnit nemůže žádný spásný plán. Stačí se pitomě smát jako kalousek a pak v pořadu o pravdě politických slibů nám bulíkovat že: " my když jsme to slibovaly tak byla jiná prognóza veřejných financí" .

Fakt Troll neb kdyby neměl mozek tam kde má zadek tak by věděl že ta krize nahrává jistým lidem a pokud je neodstraní tak tu bude navyšující se krize neustále .-

Výsledek je ten že ten kapitalizmus se zhroutí takhle to nemůže fungovat pořád. Demokracie je jen hezká myšlenka to ano ale zkutečnost je že jsme všichni jen jako prostředek pro jejich zisky-tedy otroci..

Omlouvám se pokud jsem tím ty co vyžírají ostatní nějak urazil ale nelíbí se mi to a muselo to ven.  Dík za Blog hezká myšlenka

0 0
možnosti

jirka1965

11. 3. 2012 16:59
selský rozum a velká dávka populismu.

To, co popisujete se hezky čte, ale člověk zabývající se politikou vám řekne, že to není možné. Kdybyste se tam dostal a měl možnost to udělat, tak to neuděláte, protože zjistíte, že to prostě nejde. Jste na tom podobně jako Radek John před volbami - ten taky nevěděl, která bije, ale on bil o stošest.

1 0
možnosti

kelner

11. 3. 2012 17:01
Re: selský rozum a velká dávka populismu.

Řekněte ještě nějaký další vtip, jeden se mi zdá málo.

0 0
možnosti

lord Acton

11. 3. 2012 16:48
volební klauzule

zabraňuje chaosu. Když bude v parlamentu dvacet subjektů, tak to bude konec..

1 0
možnosti

Oldřich Florian

11. 3. 2012 16:57
Re: volební klauzule

Přesně tak. Každá strana bude přirozeně chtít toho prosadit co nejvíce a kompromis půjde hledat hrozně složitě.

0 0
možnosti

Oldřich Florian

11. 3. 2012 16:37
...

Chápu sice, že jako člena neparlamentní strany vás rozhořčuje, že je potřeba nějaká hranice pro vstup strany do parlamentu, ale ta hranice tam není jen tak. Ta hranice je tam proto, aby malé strany nemohly vydírat ty strany velké, jak tomu bylo již několikrát v minulosti. Stejně tak si myslím, že je blbost, aby byly zrušeny poslanecké platy. Poslanec totiž pracuje i mimo schůzky poslanecké sněmovny (schůzky s veřejností a podobně). Pak nemá člověk žádnou motivací být politikem. Potřebujeme politiky, kteří žijí pro politiku. Jestli chceme, aby se politik plně věnoval politice (měl uspokojivý plat, byl spokojen a nechtěl dělat kariéru mimo politiku), pak tedy není nějaké rušení poslaneckých platů na místě.

0 0
možnosti

Jiří Heincl

12. 3. 2012 1:12
Re: ...

Já jsem schůzky poslance s občanem (se mnou) zažil. Věřte tomu, nebo ne, ale po výsledcích schůzek s poslancem z Kolína OOP bych si raději dal pár facek, než abych tuto zkušenost opakoval. Opravdu existují čestní lidé, kteří by za podmínek, které jsem popsal, pracovali nesrovnatelně lépe než většina současných poslanců.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS