Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen male srovnani se spanelskou chripkou 2018-2020

Pres veskera tehdejsi opatreni a lekarskou peci se nakazilo 20-30% VESKERE populace a zemrelo 1-5%. V absolutnich cislech DNESNI populace by to znamenalo 1,5-2,2 miliardy nakazenych a 75-35 mil. mrtvych.

Svet po 1.svetove valce byl v mnohem horsi ekonomicke kondici nez je dnes.

Jsem zvedava:

1) co by se stalo, kdyby opravdu svet zasahla vysoce infekcni a smrtelna choroba

2) jak budeme tuto epidemii hodnotit za 10-15 let.

Uvedomuji si, ze umira vice mrtvych ale neni ten prirustek vykoupen prilis vysokou cenou? 45 mil nakazenych a 1,3 mil mrtvych z rocnich 55 mil a ze 7,5 miliardy obyvatel.

0 0
možnosti
Foto

Jen male srovnani se spanelskou chripkou 2018-2020

Pres veskera tehdejsi opatreni a lekarskou peci se nakazilo 20-30% VESKERE populace a zemrelo 1-5%. V absolutnich cislech DNESNI populace by to znamenalo 1,5-2,2 miliardy nakazenych a 75-35 milionu mrtvych.

Svet po 1.svet.valce rozhodne nebyl v ekonomicky lepsi kondici nez je dnes. Jsem zvedava:

1) co budeme delat, az se objevi opravdu skutecne vysoce smrtelna a zaroven infekcni chotoba.

2) jak tuto epidemii budeme hodnotit za 10-15 let.

Ano, uvedomuji si, ze lide umiraji o malinko vice nez by meli ale neni ta cena prilis vysoka?

0 0
možnosti
MR

Ono pocty mrtvych nemuzete brat jen kolik lidi v ten rok zrovna zemre. To je silene nepresne cislo, protoze nezohlednuje minulost. Kolik lidi se narodilo. Protoze 10% vsech zemrelych v CR tvori vekova skupina 85 let. A kdyz se podivate do minulosti tak pocet narozenych v roce 35 byl o 10 000 nizsi a v roce 36 dokonce o 20 000 nez v roce 34. Takze nam do konce sveho zivota prichazi slabsi popupulacni rocniky. Tim chci hlavne rict, ze tak jednobuse jak na tu statistiku umrti nahlizite je ne uplne spravne.

0 0
možnosti
FL

Nebezpečnost covidu je vidět ze dvou čísel: S chřipečkou ročně zemře cca 1.5 tisíce lidí, s covidem do konce roku budeme rádi, když nepřekročíme 10tisíc; navzdory všem opatřením. Plus je třeba připočíst trvalé následky na poškozeném zdraví možná u desetiny nemocných

0 0
možnosti
Foto

Myslíte ty vedlejší ztráty, které by nebyly, nebýt toho boje s covidem19.

0 0
možnosti
DK

Problémem covidu není úmrtnost. Problémem covidu je jeho infekčnost.

2 0
možnosti
PL

P63e62t21r 51L45u63k91e53š

4. 11. 2020 17:37

Ano, do 38, týdnu se z hlediska celkové statistiky statistiky nic moc nedělo - "když jsem od stohu odcházel, trochu se z něj kouřilo".

Tak snad jen drobnost: od 12. do 38. týdnu máte v tabulce 551 mrtvých. Teď jsme v 45. týdnu. Stejný výsledek uděláme ZA 3 DNY.

0 0
možnosti
Foto

Celkový počet zemřelých v ČR je druhý nejnižší od roku 2015. Méně lidí zemřelo pouze v roce 2016. Tyto statistické údaje byly publikovány 12. 10. 2020.

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Je s podivem, kvůli jaké hloupsti dáváme všanc stovky milaiard, náš systém a zdraví a životy ostatních nemocných a ohrožených.

2 0
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba, PH. D. primář První kliniky tuberkulózy a respirační nemocí odpovídá na otázku Čili si zakrýt nos a ústa ???? Ta ústenka , které se, nevím proč, říká rouška, má svůj smysl jedině v tom, že neprskáte na člověk proti vám. Takže, pokud půjdete z někým ve zdravotně ohrožené skupině, význam má. Hlavní ale je umývat si často ruce a nekašlat na jiné lidi. To nekašlat myslím doslovně. A Pokud zrovna nejdu z někým v ohrožené skupině nebo nejsem nemocná ?? Co mám dělat ??? Co chcete. Mýt si ruce, když přijděte domů, by mělo být automatické vždycky. Ale třeba ústenka pro vás nemá žádný smysl. Respektive v tom, že když si ji nenasadíte, dostanete pokutu.

3 0
možnosti
PL

P88e17t88r 51L90o89r47e31n10c

4. 11. 2020 19:18

Dneska to nějak flákáte, pane vylepovač. Od rána jsem tenhle leták potkal jen třikrát.

A docela divím, že vám to plusujou poměrně stále stejný lidi - přece už to taky v minulých dnech a týdnech napísmenkostejně četli.

1 0
možnosti
Foto

V případě covid-19 byla příroda dost obelstěna...

Sars-Cov2 není žádný "podvod". Je to zkrátka geneticky modifikovaný RNA virus, který má UMĚLE vloženou receptor binding doménu v proteinu Spike (aby se účinně vázal na lidské buňky) a také má na rozdíl od ostatních příbuzných beta-coronavirů vložené polybázické restrikční místo, na které cílí enzym Furin a ostatní lidské proteázy (stejně jako u Eboly nebo HIV) Proto se Sars-Cov-2 šíří v populaci 100-1000x efektivněji než běžný Sars. Pravdou je, že tyto RNA viry sice běžně mutují hodně, (proto mají malé genomy -v průměru cca 15 tisíc bází) jenže Sars-cov-2 je hodně stabilní i se svými třicetitisíci (!) bázemi a mutuje jen minimálně, a přitom se z těch zoonotických coronavirů takto efektivně "namixoval "přírodní cestou, a od každého si vzal nejefektivnější složku? Vážně? Mimochodem, Sars-Cov-2 NIKDY nebyl nalezen v netopýrovi, luskounovi, ani jiném zvířeti, jak tvrdila (nebo tvrdí?) mainstream media 97% shodu v RNA sekvenci má jen beta-coronavirus RatG13, vytažený z netopýra Vrápence Prostředního (ten má ale odlišné mutace v receptor binding doméně a NEMÁ polybázické restrikční místo) Tzn. jde o zcela odlišný virus. (Např. Lidi a šimpanzi mají také z 98% totožnou genovou sekvenci, ale jako šimpanzi nevypadáme, že) Zkrátka tvrzení mainstreamu, v čele s ČT, že lidskou populaci nakazil čínský netopýr, a že za vše může v podstatě "zlá commie Čína", tak to je fake news non plus ultra Ten virus je jednoduše biologická zbraň, využitá k rozpoutání umělé světové hospodářské krize, na které vydělají určité mocenské struktury "Ukuchtěný" je onen virus tak, aby nezdecimoval zdravou a práce schopnou populaci Smějte se tomu, jaká je to absurdní konspirace, a že si tu něco vymýšlím, ale já vím své, a přesvědčovat nikoho nepotřebuji -dva roky jsem pracovala s bývalým manželem ve Fort Detrick v Marylandu jako O.Z Nashledanou

Zdroj: Facebook

1 0
možnosti
Foto

.prof. Ing. Stanislav Kmoch, CSc. třiicet let věnuje výzkumu vzácných onemocnění. V současné koronavirové pandemii poznatky z jeho laboratoře výrazným způsobem přispěly k vývoji nového postupu pro diagnostiku covid-19 a další virová onemocnění Otázka : Proč vlastně zkoumáte COVID-19 jako vzácnou nemoc? Odpověď Ona to není vzácná, ale ultravzácná nemoc. Kdyby se lidé, kteří měli teplotu 38 stupňů Celsia, postavili do řady, 97 procent z nich by ve skutečnosti mělo chřipku. Asi tři procenta z toho chřipku a covid. Vždycky platilo, že zhruba pět procent lidí, kteří mají chřipku, mají zároveň koronavirovou infekci. Není to něco nového, co by géniové ve Wu-chanu vymysleli a roznesli mezi nás. Otázka : Říká se, že virus vypustili Číňané. Odpověď : Číňané dělali běžný virologický výzkum. Během něj se může stát, že se někdo nakazí, protože se nechová tak, jak má, a epidemie se rozšíří dál. Pokud by někdo chtěl zlikvidovat lidstvo, využil by k tomu spíš virus neštovic. Jeho infekčnost je třicetkrát větší než chudáka covidu.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba, PH. D. primář První kliniky tuberkulózy a respirační nemocí říká .... Ano do medií a veřejnosti se cpou jen čísla a hesla typu: tisíce umírají denně. Co to je ptám se. Přece tisíce lidí umíraly denně a dřív. Uvědomte si také prosím, že čísla, která se v souvislosti s covidem prezentují, nejsou očištěná. Co to znamená ??? Že každý, kdo zemře a je u toho i pozitivní covid je automaticky oběť covidu. Ale tak to není.. Někteří z těch pacientů stejně umírali. V těchto čísel jsou zahrnutá i přirozená úmrtí nebo třeba smrt způsobena srdeční chorobou či rakovinou... Ale protože je u mrtvého covid pozitivita je zařazen do skupiny, kde nemá co dělat. Obávám se, že očištění této statistiky nikdy nenastane, bylo by to pracné a komu by se do toho chtělo... Ale bylo by správné to udělat. Výrazně by se tím snížil tak na naše myšlení a strach. Což je podle mě žádoucí.

2 0
možnosti
Foto

Tohle mohlo platit, dokud byla smrtnost na covid do 100 nebožtíků. Teď máme 250 mrtvých a to je jen o 50 méně než je denní průměr. To by znamenalo, že 84% adeptů na umření se nakazilo covidem, což je nesmysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1324x
Zkušený člověk, který ví, že život je kompromis. Ale všechno má své hranice. I ten kompromis.

Seznam rubrik