Jiří Heincl

Vyjádření Pravého sektoru k Mukačevu

13. 07. 2015 16:07:06
Jako mnoho jiných čtenářů jsem se znepokojením zaznamenal zprávy o ozbrojeném konfliktu v ukrajinském Mukačevu, ze kterého je to vzdušnou čarou do Maďarska zhruba 25 km a na Slovensko asi 40 km.

Přitom mě napadlo zjistit, jak se ke krvavému incidentu staví vedení Pravého sektoru, jehož bojovníci v Mukačevu stříleli i na policejní auta. Zde je tedy překlad dvou prohlášení ze stránek Pravého sektoru.

Prohlášení o událostech v Mukačevu

Chápaje nebezpečí pro existenci státu a možné důsledky situace ve městě Mukačevo v Zakarpatí, nechtěje zničit Ukrajinu jako státní útvar, což se snaží udělat vnější i vnitřní nepřátele, vedení VPR (vojensko-politické hnutí) "Pravý sektor" rozhodlo: aby se zabránilo krveprolití, odjedou urychleně na místo událostí vůdce PS Dmitro Jaroš, velitel DUK PS Andrij Stempickyj a vůdce strany Andrij Tarasenko, aby podpořili objektivní a nestranné vyšetřování událostí, které se odehrály ve městě Mukačevo 11. 7. 2015, protože jsme přesvědčeni, že naši pobratimové jednali v rámci nezbytné sebeobrany.

Zároveň vyzýváme k pokračování trvalých politických akcí až do zatčení vinníků odpovědných podle "Pravého sektoru" za tragédii Laňa, Medvedčuka a odvolání a odstoupení celého vedení silových struktur Zakarpatské oblasti a ministra vnitra A. Avakova.

Vedení Vojensko-politického hnutí "Pravý sektor"

Prohlášení PS k únosů dítěte v Zakarpatí

Dnes tiskový mluvčí prezidenta rozšířil informaci o tom, že vojáci "Pravého sektoru" údajně v Zakarpatí zajali jako rukojmí šestileté dítě. Později bylo oznámeno, že dítě bylo propuštěno. Ani jméno dítěte, ani místo incidentu, ani žádné jiné podrobnosti v této zprávě nebyly specifikovány.

"Pravý sektor" prohlašuje, že tato informace je součástí otevřené války proti našemu Vojensko-politickému hnutí s cílem zničit vojáky, kteří mají k dispozici velmi závažná fakta týkající se pašeráckého koridoru v Zakarpatí. Musíme konstatovat, že vláda místo toho, aby se zabývala incidentem v Mukačevu, zabývá se hroznými lžemi a hanobením "Právého sektoru". Prohlášení o "šestiletých chlapečcích" připomínají nepodařené pokusy kremelské propagandy o očerňování dobrovolnických hnutí v duchu příběhů ruské televize o "ukřižovaných chlapečcích" a "znásilněných nemohoucích v autobusu."

VPR "Pravý sektor" vyzývá vládu k dialogu a k odmítnutí špinavých informačních píár technologií.

http://pravyysektor.info/

Autor: Jiří Heincl | karma: 17.25 | přečteno: 1219 ×
Poslední články autora